Cercar al web

Segons la legislació vigent, els ajuntaments tenen l’obligació de controlar les plagues urbanes dins el seu municipi per tal de garantir la salut pública. Dipsalut, en col·laboració amb la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter, els dóna suport en aquesta tasca oferint-los programes com el de vigilància, seguiment i control del mosquit tigre. En el cas d’aquesta plaga en concret, també hi ha la implicació d’organismes supramunicipals degut a què l’insecte pot ser transmissor de malalties.

 

L’any 2010, sota la direcció del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, es promou la creació de la “Comissió interinstitucional per a la prevenció i control del mosquit tigre a Catalunya” que reuneix a totes aquells institucions i serveis de control que estan actuant contra el mosquit tigre en diferents punts del territori amb l’objectiu de participar conjuntament en l’elaboració d’una estratègia a nivell de Catalunya que estableixi uns àmbits d’actuació comuns per a les diferents iniciatives existents.

 

L’abril de 2011 és fa públic el resultat dels treballs de la comissió en el document “Estratègia per a la prevenció i control del mosquit tigre a Catalunya”.